Design awards for Cove Park’s new centre

The new £1.4m centre at Cove Park has won two national design awards.

Designed by Cameron Webster Architects (CWA) and built by Clark Contracts, the new building was opened last year at the Peaton Hill site on the Rosneath Peninsula.

And last week it was named winner in the leisure and arts and wood for good categories of the Glasgow Institute of Architects’ annual awards – ahead of the National Theatre of Scotland’s new headquarters.

The decision made by a panel headed by Keith Williams was announced at Oran Mor in Glasgow last Friday.

The panel said: “The main focus of the brief given to CWA, was to create a warm, inclusive place where visitors on residences could meet and come together over a meal or a cup of tea.

“The building takes full advantage of the quality of views and the light, creating a series of special places within two simple linked buildings, and forming a landscaped courtyard as the point of arrival.

“The key intent was to use the architecture to capture the context and allow visiting artists the flexibility to develop their work.

“An important space within the centre is the kitchen and dining area, which allows an informality to enable visitors to meet and discuss ideas over a communal dining experience.

“The palette of materials is simple and deliberately unfussy, to allow the landscape to be the eye-catching spectacle.”

Be the first to comment

Leave a Reply